Regulament

Ultimele modificari ale acestui document au fost in 16.09.2018 23:32

               „MTB ZARNESTI CHALLENGE – PIATRA CRAIULUI RIDE - 22.09.2018”1. Caracteristici :

Prin acest concurs se doreste promovarea turistica ,cultural-istorica, turistica si prezentarea in asamblu a orasului Zarnesti.

Concursul MTB ZARNESTI CHALLENGE – UPHILL TO CURMATURA  este un pas in speranta unei traditii sportive in Zarnesti in ceea ce priveste sportul pe bicicleta si eco turismul.


2 „MT 2. MTB ZARNESTI CHALLENGE – UPHILL TO CURMATURA”


         2.1 Concurs de profil MTB Vertical Race


  • 3. Traseu :
  • 3.1 Traseul este pe drumul asfaltat si forestier cuprins intre centrul orasului Zarnesti si Cabana Curmatura.

3.2.       Categoria amatori – 12 km, diferenta de nivel 700 m/tura – se va  parcurge 1 tura  

             Categoria avansati -12 km, diferenta de nivel 700 m/tura – se va parcurge 1 tura

3.3. Toti participantii vor parcurge intregul traseu,clasamentul se va face in functie de timpul  parcurs de fiecare concurent.

3.4. Fiecare competitor are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.

3.5. Participantii care parasesc ruta oficiala, din orice motiv, trebuie sa reintre in traseu prin acelasi loc.

3.6. Traseul publicat poate suferi modificari din diferite motive, care includ conditiile meteo, siguranta, restrictii de circulatie, conditii de acces pe proprietatile particulare, etc.


4. Participanti / Categorii:

4.1. Varsta minima pentru a participa la concurs este de 15 ani impliniti in ziua cursei.In cazul concurentilor minori este necesar acceptul in scris al parintilor,altfel nu vor putea lua startul in cadrul concursului

4.2. Categorii de varsta:

Amatori:

Feminin:  OPEN

Masculin: OPEN

Avansati:

Masculin – OPENIn cazul in care nu se intruneste numarul de minim 10 concurenti pentru o anumita categorie,concurentii vor participa in una din grupele inferioara sau superioara de varsta.


4.3. Asistenta intre concurenti este permisa si in afara zonelor special amenajate. Prin asistenta se intelege sustinerea cu apa, alimente, piese de bicicleta, scule, accesorii, ajutor la repararea bicicletei.

4.4 Numarul maxim de concurenti va fi limitat la 100.

5. Echipament :

  1. Obligatoriu: bicicleta MTB; casca; număr de concurs; tinuta potrivita, inclusiv tricou; camera de rezerva; pompa; trusa medicala(fasa sterila, plasturi).

  2. Fiecare concurent este obligat sa poarte  casca de protectie pe durata intregii curse.

5.3. Fiecare concurent este responsabil pentru intretinerea bicicletei sale pe timpul desfasurarii cursei. Timpul petrecut pentru intretinerea si/sau repararea bicicletei nu da dreptul la prelungirea timpului limita.

5.4. Schimbarea bicicletei nu este permisa, concurentul trebuie sa treaca linia de sosire cu acelasi cadru si acelasi numar pe ghidon.

5.5. Concurentii pot inlocui orice piesa cu exceptia cadrului.


6. Numărul de concurs si acreditarea:

6.1. Numarul de concurs va fi primit in momentul validarii inscrierii, dupa ce participantul a completat si semnat formularul de inscriere, declaratia de responsabilitate si a platit contravaloarea taxei de inscriere.

6.2. Numarul de concurs trebuie fixat pe ghidon si trebuie sa fie vizibil din fata pe toata durata cursei. Logourile plasate pe numar trebuie sa fie vizibile.

6.3. Numarul nu trebuie sa fie taiat, indoit sau modificat in nici un fel. Nerespectarea acestui lucru sau lipsa numarului de concurs va atrage dupa sine descalificarea.

6.4. Tichetul de masa transmite fiecărui posesor anumite drepturi, inclusiv cel de a participa la pasta party care va avea loc dupa cursa.


7. Control medical

7.1. Fiecare participant va fi in posesia unei adeverinte medicale, valabila la data competitiei si care sa ateste ca participantul este apt pentru efort fizic de anduranta. Se va completa obligatoriu declaratia pe proprie raspundere care va fi predata organizatorului inainte de primirea pachetului de start.

7.2. Este recomandat ca fiecare participant sa detina o asigurare de accidente valabila, care sa acopere participarea la o astfel de competitie sportiva.

7.3 La fata locului NU se pot face astfel de asigurari .


8. Validare/ Briefing / Control tehnic:

8.1. Validarea înscrierilor va avea loc cu o zi înaintea competiţiei intre orele 16.00 – 18.00 in centrul Orasului Zarnesti si in ziua competiţiei intre orele 7.00 - 9.20 la locul startului Cabana Gura Raului Zarnesti.

8.2. Sedinta tehnica va avea loc in seara de dinaintea cursei, cu începere de la ora 18.00 in centrul Orasului Zarnesti . Un briefing, unde se vor transmite eventualele noutati sau modificări va avea loc cu 5 minute înainte de start.

8.3. Echipamentul va fi verificat la intrarea in zona de start. Bicicleta trebuie sa fie functionala si pregatita de cursa. Se vor verifica franele, cauciucurile, rotile si numarul de concurs care trebuie sa fie atasat pe ghidon si sa fie vizibil din fata.

8.4 Fiecare concurent va completa si va semna declaratia pe proprie raspundere prin care constientizeaza si isi asuma riscurile participarii la concursul ” MTB ZARNESTI CHALLENGE – UPHILL TO CURMATURA”. Concurentii care nu au implinit varsta de 18 ani , vor fi obligatoriu insotiti de un parinte sau tutore legal care se va legitima cu un act de identitatate valabil si care va completa si semna declaratia.

9. Cronometraj :

9.1. Cronometrajul  se face la secunda.
9.2. Timpul total este dat de timpul obtinut pe traseu + eventualele penalizari.10. Startul :

10.1. START - Sambata 22 Septembrie, ora  10.00- toate categoriile - locul. Centrul Orasului Zarnesti.

Toti concurentii vor lua startul in acelasi timp – va fi start in bloc.

10.2. Zona de start se deschide cu 20 minute inainte si se inchide cu 5 minute inainte de ora de start.

10.3. Competitorii categoriei avansati se vor asez in primele randuri ,iar concurentii amatori se vor aseza in randurile urmatoare.

10.4. Accesul in zona de start  se face doar prin portile de acces. Odata intrat competitorul trebuie sa ramana in zona de start.

10.5. La intrarea in zona de start se verifica echipamentul si fiecare sportiv este bifat pe fisa de start. Cei care nu sunt bifati pe fisa de start vor fi considerati lipsa de la start si nu vor intra in clasament.

10.6. Startul va fi deschis timp de 15 minute după ora oficiala de start. Cei care au pierdut startul si vor pleca in cursa in aceste 15 minute trebuie sa anunte oficialii de la start, cronometrajul se va face in acord cu ora oficiala de start. Participanţii care vor lua startul după cele 15 minute nu vor intra in clasament.


11. Puncte de control :

11.1 Pe traseu sunt amplasate mai multe puncte de control. Sportivii care nu trec printr-un punct de control (indiferent de motiv) vor fi descalificati. Numerele de concurs pot fi notate in ordinea sosirii.


12. Sosirea :

12.1. Sosirea si finalul concursului sunt la Cabana Curmatura.

12.2. Linia de sosire poate sa fie trecuta pe bicicleta sau pe jos. Cei care trec pe jos trebuie sa aiba bicicleta cu ei (intreaga sau bucati).

12.3. Vor intra in clasament sportivii care parcurg traseul in intregime prin mijloace proprii si se incadreaza in timpii limita.

12.4      Dupa trecerea liniei de sosire a primului clasat  ,concurentii vor fi opriti ,iar clasamentul va reflecta pozitia lor in functie de timpul si numarul turelor parcurse.


13. Oprirea / Retragerea din cursa :

13.1. Organizatorul isi rezerva dreptul de-a opri un participant in următoarele cazuri :

- s-a accidentat după start, iar starea sa nu-i mai permite continuarea cursei.

- a depasit limita de timp in punctele de control intermediare

- in cazuri excepţionale.

13.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv trebuie sa informeze organizatorul imediat la unul din urmatoarele locuri: la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numărul de urgenta care este scris pe acreditare si care va fi anunţat si la sedinta tehnica.

13.3. Retragerea poate fi confirmata prin semnătura pe foaia de arbitraj.

13.4. Orice participant care se retrage va fi ajutat cu privire la cea mai buna varianta de retragere dar este responsabil pentru transportul propriu, ruta pe care o va folosi si acţiunile ulterioare momentului si locului retragerii. Excepţie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin mijloace  proprii.

13.5     In cazul in care concurentii nu se vor incadra in baremul de timp de la punctele de control ,acesta va fi descalificat din cursa si redirectionat catre zona de sosire pe drumul cel mai scurt si accesibil.


14. Clasamente/Premii :

14.1. Clasamente separate vor fi întocmite pentru fiecare din categorii.

14.2. Vor fi premiati primii trei clasati la fiecare categorie.  

14.3. Categoriile unde vor fi mai puţin de 10 participanţi vor  fi combinate cu o alta categorie la alegerea organizatorului.

14.4. Se pot acorda si premii speciale.  


15. Conservarea naturii :

Evenimentul „MTB ZARNESTI CHALLENGE – UPHILL TO CURMATURA” se desfasoara intr-o zona frumoasa,in Parcul National Piatra Craiului cu paduri si pajisti inverzite. Aruncarea bidoanelor, ambalajelor, pieselor de rezerva sau a gunoaielor pe parcursul traseelor si/sau distrugerea deliberata a mediului înconjurător va atrage după sine descalificarea si pe viitor neacceptarea inscrierii la o editie ulterioara.


16. Suporteri/ Ajutor exterior:

16.1. Suporterii pot incuraja orice competitor cu condiţia sa respecte regulile de circulaţie, indicaţiile autoritatiilor si/sau ale oficialilor si sa nu împiedice desfasurarea competiţiei.

16.2. Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (echipa tehnica, suporter, spectator, etc.), excepţie făcând asistenta tehnica acordata in zonele special amenajate, unde competitorii pot primii alimente, lichide, piese de schimb, accesorii,  etc. O alta exceptie sunt cazurile deosebite. Orice ajutor oferit de sau din autovehicule in mişcare este interzis.

16.3. Competitorul ai cărui sustinatori nu respecta aceste reguli poate fi penalizat.


17. Alte reguli :


17.1. Organizatorul isi rezerva dreptul de testa orice competitor pentru doping si/sau folosirea oricarei substante sau proceduri ilegale. Rezultatele pozitive vor conduce la penalitati conform art. 19.

17.2. Orice competitor trebuie sa dea dovada de fair play si sa permita unui concurent mai rapid sa treaca in fata sa fara a-l obstructiona, sa acorde asistenta unui concurent aflat in dificultate si care ii solicita aceasta.

17.3. Orice competitor se poate intoarce din drum spre cea mai apropiata zona de asistenta tehnica cu conditia să  nu deranjeze pe ceilalti competitori.

17.4. Traseul se desfasoara pe sosea,prin padure si de-a lungul pajistilor, este amenajat insa nu si   protejat, deci exista un risc de rănire si/sau deces din pericole obişnuite pentru competiţiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu diferite obstacole, alti competitori, pietre, stânci,   copaci, alte obiecte; căderi, alunecări, răni provocate de frig si/sau căldura, hipotermie, insolaţie, deshidratare, degerături, arsuri, viituri, furtuni, fulgere, animale,  sau alte pericole.Pe drumurile publice se vor respecta regulile de circulatie in vigoare,precum si indicatiile oficialilor aflati pe traseu.


17.5 Evenimentul se desfasoara in spiritul Fair Play si al comportamentului civilzat al tuturor participantilor la acest eveniment ,indiferent de calitatea acestora (sportivi,spectatori,oficiali).Organizatorul isi rezerva dreptul de a indeparta orice persoana care nu respecta acest tip de comportament.    


17.6 Dupa incheierea concursului,coborarea de la Cabana Curmatura se va face NUMAI pe drumul forestier pe care a avut loc competitia. Coborarea se va face in afara concursului si fiecare participant este responsabil de siguranta propriei persoane sia celorlati.    


17.7 In cazul in care apar evenimente neprevazute si in cazuri fortuite,independente de vointa organizatorului,competitia se poate amana sau anula. In cazul anularii competitiei din motive ce nu pot fi imputate organizatorului ( inundatii,cutremure,calamitati naturale,etc),taxa de participare nu se va returna                 

18. Penalizări :

- scurtarea traseului                                   = descalificare

- doping = descalificare

- nerespectarea mediului înconjurător              = descalificare

- modificarea numărului de concurs        = descalificare

- primirea de asistenta din exterior in afara zonelor amenajate = 60 minute

- nerespectarea regulilor competiţiei = descalificare

- lipsa de fair play fata de alţi participanţi, oficiali, public, etc. = descalificare

- lipsa unui articol din echipamentul obligatoriu, altul decat casca    = 5 minute/articol

 sau bicicleta

- lipsa bicicletei sau a castii, schimbarea bicicletei = descalificare

- depasirea timpului limita = descalificare

Taxa de participare nu se va rambursa in cazul descalificării.


19. Contestaţii :

19.1 Orice participant poate face o contestaţie împotriva altui participant care nu a respectat regulile competiţiei sau împotriva deciziilor oficialilor.

19.2. Contestaţia se va depune la biroul de informaţii, in scris, la 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxa de 250 lei. Rezolvarea contestaţiei se va face in următoarele 30 minute.

19.3. Taxa va fi înapoiata petentului, daca contestaţia va fi acceptata.


20. Mentiuni

                

        ORGANIZATORUL ISI REZERVA DREPTUL DE A ANULA COMPETITIA SAU DE A SCHIMBA TRASEUL CU NOTIFICARE DE SCURT TIMP DIN CAUZA ANUMITOR INTERDICTII,CONDITII ATMOSFERICE,ANIMALE SALBATICE,MOTIVE DE SECURITATE,CAZURI DE FORTA MAJORA SAU DIN ASTFEL DE MOTIVE FARA A RAMBURSA NICI O SUMA PARTICIPANTULUI SCHIMBA TRASEUL CU NOTIFICARE DE SCURT TIMP DIN CAUZA ANUMITOR INTERDICTII,


Prin înscriere, plata si participare fiecare participant confirma ca a citit, inteles si acceptat condiţiile de participare si aceste reguli, isi asuma riscurile participării la „MTB ZARNESTI CHALLENGE – UPHILL TO CURMATURA” si sunt responsabili pentru propriile acţiuni care ar trebui sa tina cont de circumstanţe relevante ca: schimbarea vremii, condiţii meteo, zona in care se afla si  echipamentul pe care il utilizeaza.

Prezentul regulament poate suferi modificari, versiunea finala va fi prezentata la sedinta tehnica dinainte cursei.Despre

Promovam miscarea sportiva si educationala prin organizarea competitiilor MTB XCO de nivel national si international.

Social

Platforma

Conexiunea este securizata: letsencrypt.org
Dezvoltat si gazduit de: Smart Software Products
© 2017-2018 Asociatia Cristian Eco Sport