INFORMATII TEHNICE TRASEU

Adaugat in: 29.06.2018 06:01. | Adaugat de: Mihai Domocos

Maine este ziua cursei pentru primul Maraton MTB ZARNESTI CHALLENGE - PIATRA CRAIULUI RIDE.
Începem prin a ca comunica faptul ca traseul de avansati a fost scurtat cu aproximativ 15 km , indiferent de condițiile meteo.
O descriere scurta a programului

Vineri 29.06.2018
16.00 - 20.00 - înscrieri si ridicare kit de participare - Baza sportiva de Motocros Zarnesti
18.00 - ședinta voluntari

Sâmbăta 30.06.2018
07.00 - 09.20 - înscrieri si ridicare kit de participare - Baza sportiva de Motocros Zarnesti
09.20 - 09.50 - regrupare pentru start in centrul Orașului Zarnesti
09.50 - ședinta tehnica
10.00 - Start MTB ZARNESTI CHALLENGE - PIATRA CRAIULUI RIDE
Se va merge in spatele mașinii de poliție preț de 3 km . Mașinile antemergător NU SE DEPĂȘESC.
In apropierea bazei de Motocross se va intra in cursa efectiv.
Se va realiza o prima trecere prin baza de motocros , drumul continua aproximativ 1 km pe drum forestier , apoi virează la stanga si urca pana in drumul forestier care merge spre Poiana Mărului.
Se urmează acest drum pana la întâlnirea cu DN 73A , se va traversa si apoi urmează o coborâre tehnica,paralela cu drumul, de aproximativ 500 m care se întâlnește cu DN 73A. De aici se continua pe acostament pana la urcarea pe dealul Pleașa.
Aceasta urcare tine cam 3km, in vârful acesteia va fi primul punct de alimentare. De aici urmează o coborâre EXTREM DE TEHNICA in condiții de ploaie pe o distanta de 1.5 km.
Odată ieșiți in drumul forestier din partea de jos a coborârii , se va merge către Zarnesti aproximativ 2 km pe drum de plat , parțial asfaltat - se vor respecta normele de circulație aflate in vigoare pe drumurile publice. Urmează urcarea spre mănăstirea Colțul Chiliei, in curtea mănăstirii se găsește cel de-al 2 lea punct de alimentare si de control.
La baza urcării spre Colțul Chiliei avem un prim barem de timp - 3 ore. Cine va depăși acest timp nu va mai putea continua cursa si va fi redirecționat spre zona de finish pe drumurile ce nu fac parte din traseul de concurs. Traseul ocolește mănăstirea si continua cu o coborâre pe poteca sigle trail, paralela parțial cu drumul pe care s-a urcat si apoi se continua pe același single trail pana la drumul de câmp ce duce spre Hora cu Brazi. Aici avem o porțiune de aproximativ 300 m de push bike , odată ajunși in vârf ,va urma o coborâre pana la cabana Gura Râului.
De acolo traseele se despart , traseul scurt va traversa pârâul si va continua cursa pe un drum de pământ , va intra tangential in Zarnesti se va continua pe câteva drumuri de iarba ce vor culmina cu o urcare pe DJ 112H ce leagă Zarnestiul de Bran.
Se va cobora in Zarnesti , iar la intrarea in cartierul de blocuri se va vira brusc la dreapta pe un drum plat de pământ care va continua 3 km .
La capătul acestui drum este un drum asfaltat de 200 m , iar in capătul acestui drum este o trecere la nivel cu calea ferată urmată de traversarea unei artere principale din oraș.
Trecerea la nivel cu calea ferată se face NUMAI CÂND BARIERELE SUNT RIDICATE, iar traversarea drumurilor se va face cu mare atenție.
Dupa traversarea arterei se va intra pe o alee pietonala ( nu se va opri circulația pietonala , deci mare atentie la pietoni) , iar in capătul acesteia, dupa o alta traversare de drum, se va continua pe traseul pe care S-a mers in coloana la începutul cursei pana la sosire.
DN73A va mai fi traversat odată , iar apoi se va merge pana la punctul final pe drumul pietruit.
Sosirea va fi in curtea bazei de Motocross.
Traseul lung va continua pe drumul spre Prapastiile Zărneștiului unde dupa aproximativ 1.5 km va întâlni al 3 lea punct de hidratare.
Se va urca printre Prăpastii prin zona La Table pana in vârful Vladusca pe traseul comun cu cel de la 4 Munți.
In vârful Vladusca se va vira la stanga spre satul Măgura , acolo existând si 2 indicatoare de traseu cicloturistic , se va urma traseul cu nr 4.
Odată ajunși in satul Măgura se va vira stanga pe binecunoscuta Poteca Piticilor si la ieșirea in drum se va cobora spre Zarnesti.
In drum veti întâlni încă odată punctul de realimentare nr 3 , iar la cabana Gura Râului se va face joncțiunea cu traseul scurt si se va merge pe acesta pana la sosirea de la baza sportiva de motocros.

Mențiuni
1 Se vor respecta toate regulile de circulație pe drumurile publice aflate in vigoare
2 Se vor respecta Instrucțiunile voluntarilor de pe traseu si a autorităților.
3 In zonele in care este circulație pietonala se va merge in asa fel încât sa nu existe risc de accidente.
4 Marcajul este realizat cu banda albă pe care este scris SHIMANO si in anumite zone cu spray verde reflectorizant.

Despre

Promovam miscarea sportiva si educationala prin organizarea competitiilor MTB XCO de nivel national si international.

Social

Platforma

Conexiunea este securizata: letsencrypt.org
Dezvoltat si gazduit de: Smart Software Products
© 2017-2018 Asociatia Cristian Eco Sport