Noutati MTB ZARNESTI CHALLENGE

Adaugat in: 02.05.2018 17:56. | Adaugat de: Mihai Domocos

Descarca harta .gpxDuminica 29.04.2018 ,impreuna cu un grup de prieteni am iesit la prima tura de recunoastere a traselui pe care se va desfasura concursul MTB ZARNESTI CHALLENGE - PIATRA CRAIULUI RIDE in data de 30.06.2018
Vreme numai buna de biciclit,soarele zambea binevoitor pe cer ,iar vantul adia doar cat sa ne induca o stare sporita de confort.
Toate conditiile fiind indeplinite ,la ora 10.30 am plecat la drum de la punctul de intalnire din fata magazinului LIDL ZARNESTI,insa startul oficial al competitiei se va da din centrul orasului Zarnesti.
Am planuit sa parcurgem intreaga tura destinata categoriei AVANSATI asa ca ne-am pregatit sufleteste pentru un traseu de aproximativ 60 km cu 2200 m diferenta de nivel.
Dupa primul kilometru parcurs partial pe asfalt si partial pe macadam am ajuns la primul obiectiv si anume Traseul de Motocros VECTRA prin curtea caruia am trecut in drumul nostru si unde de fapt va avea finishul competitia din 30.06.2018. ( Ca o mentiune suplimentara,aici a avut loc in 2017 CAMPIONATUL NATIONAL de MTB XCO, iar in 23.06.2018 va avea loc cursa de alergare cu obstacole ZARNESTI CHALLENGE).
Drumul a continuat in urcare pe potecile forestiere care ne-au dus inspre Poiana Marului, in varful unuia dintre dealuri,de unde am inceput apoi coborarea spre DN73A .Toata aceasta zona impadurita cu multa umbra ne-a incantat ,iarurcarile au fost pe placul multora dintre noi.
Am traversat DN73A si am urmat o coborare tehnica chiar pe langa drumul asfaltat ,coborare ce a fost doar o mica relaxare pentru urmatorii 3km de urcare in forta pe dealul Pleasa. Urcarea se face pe un drum forestier suficient de lat cat sa se poata depasi fara niciun fel de problema. In dreptul antenelor de telefonie urmeaza o coborare de aproximativ 1km ,foarte tehnica,mai mult pe placul celor care practica DH, ciclabila pe mai bine de 90% de catre un ciclist experimentat.
Coborarea se termina intr-un plat forestier care apoi se continua cu o bucata de drum asfaltat,intreaga portiune de drum plat fiind de aproximativ 2.5 km. Urcarea spre manastirea Coltul Chiliei este un adevarat test de rezistenta , cu pante ce depasesc pe alocuri 20% , solicitarea este maxima pe acesti 2 km de urcare.
Dupa punctul de realimentare incepe o foarte faina coborare ,la inceput pe single trail,apoi pe un drum ceva mai lat,undeviteza este la ea acasa,urmata de o urcare scurta ,dar care va fi cu siguranta "push bike" spre Hora cu Brazi.Urcarea nu are mai mult de 200m,nefiind ceva de speriat.
Dupa traversarea micii paduri Hora cu Brazi si coborarea destul de tehnica catre cabana Gura Raului ,traseul continua in urcare spre satul Magura cu trecere la Fantana lui Botorog unde va fi cel de-al 2-lea punct de realimentare. Urcarea din satul Magura va continua iar la intrare in Moieciu va incepe o coborare ,initial pe drumul comunal ,continuata apoi pe un single trail care imbina tehnica cu viteza.
Coborarea se termina intr-un platforestier ,urmat de 1 km de drum asfaltat ,unde se vireaza la dreapta pe drumul Valea cu Calea ce duce la Magura. Acest drum impreuna cu coborarea de la Poteca Piticilor si cu urcarea pe drumul din Prapastiile Zarnestiului sunt comune cu o parte din traseul 4 Munti organizat de Lucian Clinciu.
Urcarea din Prapastiile Zarnestiului continua spre cabana Curmatura unde vom avea al 3-lea punct de realimentare,iar coborarea se face prin zona Zanoaga - Fantana lui Botorog( aici mentionam ca suntem in discutii cu oficialii Parcului National Piatra Craiului pentru a obtine acceptul de a folosi aceasta poteca pentru a completa traseul de concurs)
Drumul continua pe forestier pana la cabana Gura Raului de unde va traversa paraul si va continua pe un drum laturalnic pana la dealul Grui. Urmeaza o coborare scurt,o urcare scurta ,dar sustinuta pana la drumul care leaga orasul Zarnesti de Bran.
Se va cobora spre Zarnesti,se va intra in localitate de unde se va inta pe un drum forestier care va continua pret de 3 km pana in apropierea Uzinei Mecanice Tohan.
De acolo se va continua pe drum asfaltat pana la iesirea spre traseul de motocros unde va fi sosirea.

Harta traseului are 56 km,traseul in totalitate are o distanta de 67 km iar diferenta de nivel va fi de aproximativ 2300 m.
Atasam harta in format gpx pentru cei care doresc sa se antreneze ,sau sa parcurga traseul de placere.
In viitorul apropiat vom mai pregati o tura de recunoastere.

Despre

Promovam miscarea sportiva si educationala prin organizarea competitiilor MTB XCO de nivel national si international.

Social

Platforma

Conexiunea este securizata: letsencrypt.org
Dezvoltat si gazduit de: Smart Software Products
© 2017-2018 Asociatia Cristian Eco Sport